Incarcare...

Povestea noastra

 

Inspirat de vinurile si povestea Côtes de Provence, proiectul Cote demarat de un start-up bucurestean in Provincie, la Cotesti, a inceput din pasiunea fondatorului de a-si produce cu mijloace proprii un vin sanatos, de cea mai buna calitate.

Astfel, strugurii erau procurati din localitatea vranceana, iar vinul era produs pentru uz personal. Prietenii au laudat in mod repetat calitatea acestui vin si vedeau in el potentialul de a deveni un brand recunoscut.

Acesta a fost momentul in care s-a trecut la urmatorul nivel: a fost cumparat un lot de vie in scopul producerii de vin pentru ambalare si comercializare. Oamenii locului obisnuiesc sa spuna ca "pentru primele 5 hectare muncesti tu iar, cand sunt peste 5, muncesc ele pentru tine". Asa a aparut compania TRIGO WINES RETAIL SRL.

 

 

In prezent se produc cca 10.000 de litri pe an, cu desfacere in cadrul restaurantelor din Bucuresti, in ambalaj de sticla de 0,75L sub brandul .

Cresterea proiectata pentru anii imediat urmatori vizeaza atingerea unui volum de productie de 50.000 de litri/an, moment la care va fi lansata si Crama iar canalele de distributie vor fi diversificate.

Metodologia de productie urmareste un echilibru intre munca depusa si calitatea, sanatatea si prospetimea vinului obtinut. Se imbina astfel traditia ingrijirii si culegerii vitei de vie cu tehnologia noua de producere a vinului pentru obtinerea vinurilor seci. Procesul de fermentare a vinului este lasat sa se deruleze in intregime, in toate etapele sale, obtinandu-se astfel un vin tare, sec, cu cel putin 12% alcool.

Podgoriile Cotesti pot reinvia din punct de vedere comercial cu vinuri de prestigiu obtinute din soiuri nobile.

 

 

Pentru a iti oferi o experienta de navigare personalizata, folosim cookies. Pentru mai multe informatii despre cookies si modul cum le folosim, te rugam citeste Politica de Cookies Accept